Марки

Загрей

Винарна ‘Загрей’ е модерен комплекс с напълно завършен цикъл на производство, започващ от гроздето и завършващ до бутилка вино. Оборудвана с най-съвременни ферментационни съоръжения с възможност за оптимизиране и контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. При винификацията не използваме каквито и да е синтетични химикали. Дрождите за ферментация са гарантирано без ГМО. Допустими са само добавки с естествен произход, извлечени от естествени продукти – растителни, минерални, микроорганизми без ГМО.Серния диоксид,който се добавя преди бутилиране с цел предпазване от окисляване,е на половина от максимално разрешеното за конвенционално вино.

ФилипоФФ

G.Filipoff е търговска марка, ориентирана в производството на плодови вина. Високо в планината Родопа, в близост до древната Асенова крепост и до село Манастир, са разположени нашите малинови насаждения. Голямата надморска височина (над 1500 м.), екологично запазените райони, облъхвани от беломорски вятър, стародавните предания и рецепти, ни дават възможност да произвеждаме виното от 100% натурални малини от сорта “Мекер”, брани на ръка.

Георгиев / Милков

Петър Георгиев и Радостин Милков са хората, които стоят зад вината Georgiev/Milkov. Експериментите им с български сортове стартират през реколта 2014 г. Двамата дългогодишни приятели са дипломирани енолози, които са винифицирали на различни места по света - Австрия, Малта, САЩ, Нова Зеландия, Китай, но идеята им е да наблегнат на българското, в - Западна Тракийска низина, където са и трите лозови масива. Вярват в потенциала на местните български сортове и за това съвместният им проект стартира с два от тях - Мавруд и Рубин. С развитие на проекта добавят и сорта Червен Мискет. Всеки един от тях винифицират по различни технологии.

Уайн Хипис

Ние сме група винени ентусиасти, целящи да споделим вижданията си за посоката на емблематичните български тероари, както и една различна стилистика на българските винени сортове. Името на компанията произлиза от антикомформизма, който идва от начина на работа, т.е. принципа на „негосян“          ( изба на колела). Разчупената визия и нестандартни блендове, ще позволят да се насочим най-вече към възрастовия таргет от 18-45год., като също така ще ни позволи да се позиционираме и в по-casual места. Всеки бленд има различна визия и стилистика , запълвайки всеки сегмент от винени вкусове, като името и визията ще говорят за free spirit мисленето на създателите. Съвременната глобализация и пъстрота на продукти и заведения, ще ни позволи да се позиционираме и в по-shiny места, като фактът , че нямаме изба, а произвеждаме висококачествени вина създава интересно маркетингово противоречие. Основната тема, задаваща линията на бранда е сблъсъкът на старото и новото във всичките му аспекти, изразяващ се дори в аурата на всеки съвременен човек.

Орбелус

Основната цел на Орбелус е да произвежда качествено, предимно купажно вино, с подчертана индивидуалност и с усещане за произход. Философията на избата е, че за постигане на този резултат работата започва от избиране на най-подходящото място и сортове и култивиране на лозята. Ето защо вината с наименование Орбелус Мелник се правят само от собствени лозя, отглеждани по биологичен начин.

Всички лозя на Орбелус са сертифицирани съгласно българското и европейското законодателство за производство на биологично грозде. Отделено е специално внимание на култивирането на традиционния за региона сорт Ранна Мелнишка лоза, който присъства и във всички червени вина Орбелус. Отглежданите сортове – Ранна Мелнишка лоза, Каберне Совиньон, Мерло, Сира, Гренаш Ноар, Примитиво, Пти Вердо, Марселан, Мурведър, Вионие, Шардоне и Пино Гри – са подбрани в съответствие с климатичните условия и съдържанието на почвата.

Вал д'Ока - Италия 

Кантина Продутори ди Валдобиадене – ВАЛ Д’ОКА е разположена в красив район между хълмовете на Асоло и Конелиано в долината на север от Алпите в Тревизо. Основана е през 1953 година, а днес консорциума обединява 575 гроздопроизводители и 714 хектара лозя, което прави ВАЛ Д’ОКА основен производител на вино както на национално така и на международно вино. Вече много години ние преследваме целта си да произвеждаме качествени вина със задача да промотираме продукцията на нашите членове, да се грижим съзнателно за инвестициите направени като пари и човешки усилия, и да комуникираме правилно нашите подобрения, за да сме убедени, че клиентите ни напълно разбират, че всички етапи на производството от лозето до бутилирането са направени с грижа и умение.

Домейн дьо Меланд - Франция 

Домейн дьо Меланд е семейна винарна, която съчетава в себе си традиционния подход при производството на вино с модерните технологии. При отглеждането на гроздето и производството на вино винарната залага на качество, идентичност и опазване на околната среда. Вината се отличават с много свежест, елегантност и минерален характер, които благодарения  известния тероар „Кimmeridgian”, с който лозята е Шабли са благословени.
 

Шато дьо Фераж - Франция

Шато дьо Фераж е семейна собственост от три поколения. Разположено е на площ от 40 хектара. Първата винификация е през 1980 г. на собственика Хосе Гарсия. Лозето се намира в областта Прованс Сен Виктор.