За нас

Екипът, който създаде InterVino, е съставен от хора с дълбок афинитет към хубавото вино, съвременна визия за напитката и желание за експерименти със сортове грозде и технологии.

Стремежът да научаваме повече нови и интересни неща от света на виното, ни тласка към това постоянно да откриваме нови тенденции във винопроизводството. Смятаме, че можем да Ви заинтригуваме с вината, които внасяме, както и с вкусовите качества на виното, което произвеждаме.
Селекцията от винопроизводители, чиито вина предлагаме са главно от Австрия, Франция, Испания, Италия. Фокусираме се изцяло върху класически европейски вина от стария свят. 

Защо избрахме да внасяме вино от стария свят?

Така наречения нов свят (Австралия, Северна и Южна Америка, Нова Зеландия) вече не е толкова нов, а характерния му агресивен стил вече започва да отстъпва пред отегчението от еднотипността на реколтите. Все по-често попадаме на натрапващите се и силно парфюмирани аромати. А стария свят ни изненадва приятно.

Европейски, качествени вина приготвени по нови технологии

Oткрихме, че в доскоро стария и консервативен свят са се случили много интересни неща. Дали под натиска на конкуренцията отвъд океана или нещо друго, не другаде, а във Франция ние опитахме един модерен прочит на класическия стил на правене на вино. Затова, нашият основен фокус за началото е посветен на бели вина от Франция, без да забравяме и други типични за белите вина региони като Австрия, Италия, Испания и т.н.

Внасяме бели вина, които очароват с качествата си

Защо бели вина? Защото през последните години качеството на червените вина в България се вдигна значително. Българското червено вино не отстъпва с нищо на останалите вина по света. За съжаление не виждаме нещата с белите вина.Стремим се да предложим най-доброто на най-добрата цена, затова се концентрираме върху бели вина от Европа, а при червените акцента ни е върху българското вино.